söndag 22 februari 2009

Senaste dagarna...

Fredrik skriver:

I skrivande stund sitter jag och Benedicte och väntar på vår lunch i en restaurang där vi mer eller mindre är stammisar. Jag har precis noterat i min ekonomibok att igår blev den första dagen vi tangerat budgeterad dagskostnad, 250kr. Innan har vi faktiskt legat på drygt halva det beloppet vilket är jättebra. Både jag och Benedicte har sinne för snålhet och ballansräkning.


Häromdagen försökte vi oss på att hänga vid turiststråken i Hadrin i några nätter, mest för det stora utbudets skull, men varken jag eller Bene gillar senaste turistmodet och några nätter blev bara en.

En typisk turist, iallafall en typisk manlig turist, är tatuerad och bär linne med häftig text, gärna något med "Full moon party". Han röker gärna men tar hand om sin hälsa genom att gå på gym och ta extra mycket tomatsås på stripsen. Dagen börjar med en öl, mycket för att bibehålla den friska smaken från gårdagens trevligheter, men också för att fyllan och baksmällan ska glida ihop till ett härligt stadie där kroppen inte riktigt vet vad den är i för tillstånd. Full, bakfull, drogad, nykter... vem bryr sig? Den manlige turisten åker gärna moped eller motorcykel. Utan hjälm såklart och avståndet spelar ingen som helst roll. Det kan vara över gatan för att köpa sig en uppiggande cigg eller bara stå på stället och puttra lite med motorn.

Benedicte och jag insåg alltså rätt snabbt att vi inte hade de rätta atributen för att få stanna. Vi tog pick och pack tillbaka till Chaloklum för mer bad och strandtennis. Väl på stranden möttes vi av ett kärt återseende. Det var Uffe, strandens hund, som kom för att hälsa. Det är jag och Benedicte som döpt hunden så. Idag påpekade jag för käresta, som för övrigt är väldigt förtjust i Ulf, de har något slags gemensam bubbla i vilken jag inte får plats, att Ulf ser ut att ha spenor. Sagolika spenor, stora som bananer, till utseendet nästan genmodifierade. Benedicte låtsades inte höra och det spelar ju faktiskt ingen roll att Ulf är född med spenor när man är så talangfull som han. Idag te x grävde han ett hål på stranden.

/Fredrik

Benedicte skriver:


Siste dagene, kort sagt:
Drar fra Chalok Lum til Tong Sala, anmelder inbruddet og blir bedt paa sukkerkaks-biter med gult sukkerkliss i av en sot betjent. Den andre var bare storog sur. Vi reiser direkte til Ban Tai/ "Milky Bay", som er altfra "milky". En stagnert og skitten strand, ett forlatt omraade, en ekkel bungalow og daarlig mat,virkelig daarlig mat, ja, alt vi bestillte var fantastisk daarlig. Hvor vanskeligkan det vere aa lage grot? Altsaa vann og havre... nei, grot med sypsmak slaar aldrig an naar man er sulten. Men jeg sa nesten unskyld naar jeg gikk derfra for de var jo saa sote.

Fredrik gav opp sunne dager med meg som helse-coach, han er visst ett vanskligereoffer enn jeg trodde. Naar vi kommer hjem skal jeg sette ett profesjonelt krise-teampaa han for aa hjelpe han med sin sukkeravhengighet. (Passet egentlig meg bra aa faasparken som helso-coach, for jeg har faat mens og er sugen paa alt med sukker i!)
Vi reiser til Hat Rin og flykter derfra dagen etter. Men for avreise fikk vi oppleveett heidundranes godt maaltid hvor vi frosset i indiske herligheter.Chalok Lum kaller igjen og vi reiser tilbake,
ett nytt sett med strandtennis skal slites ut,jeg skal gjennomlide mens og Fredrik skal gjennomlide meg!
Vi deler naa en helligstund sammen som tidligere bare var Fredriks, som finner sted mellom lunch ogmiddag: "Mellis", som inneberer ett mindre maaltid bestaaende av sjokolande og annetsott.Her i vaart lille Chalok Lum trives vi! Saa vi blir nok her til meditasjonsleiern iSurattani. For det, skal mye sol slikkes, late morgner nytes og mange sjokolader forteres!
Vi elsker dette lille sted som har alt vi behover! =) Det har strand vi kan lekepaa, turkist vann vi kan bade i, restauranter vi kan spise bra og billig paaa,internett, laundry, en liten by aa vandre i, frukt vi kan kjope, massage vi kan unneoss og 7-eleven med godt tilbud av varer vi kan ha til mellis.
Og hverandre da...nawww!
Vi er sammen hele tiden og maa av og til minne hverandrepaa aa ikke ta hverandre for gitt. Det er lett naar man er med hverandre 24 idognet. Men kjerligheten vokser og vi kommer hverandre utrolig nere! Slik er det aaelske med ett aapent hjerte! Saart og vakkert!
Live life, love life!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar